anna
anna en erik bos
anna en uri eugenio
pianosnaren
Anna van Nieukerken speelt niet alleen piano. Ze doet ook graag meer! Haar ervaring met toneel en theatersport zet ze in op diverse gebieden van muziektheater, improvisatietheater en kindertheater, al dan niet met een piano bij de hand...
  • 2017-2018 Kindermuziektheatervoorstelling WAAI met SOIL (Ostade Amsterdam, Theater Mungaga Amsterdam, Grachtenfestival Amsterdam, Kindermuziekfestival Bergen NH, Cityproms Leeuwarden) meer info
  • 2011-2015 Zoemmmmm! van Theatergezelschap Mar en Co (Museon Den Haag, Veurtheater Leidschendam, Robijnzaal Alkmaar, Fringe Festival Delft).
  • Anna trad 28, 29 en 30 december 2010 op in de muzikale voorstelling 'Sluitstuk' tijdens de Drang Winteravonden (Drangstudio Den Haag). Regie: Marjet Moorman; spel: Sjoerd Spruijt; idee, piano, spel: Anna van Nieukerken.
  • 2010 De vliegende Hollander van Theatergezelschap Mar en Co (Museon Den Haag)
  • In het najaar van 2009 trad Anna samen met Christina Völtl (sopraan) op in het theatrale concert 'Rozen voor Raisa' (NS Try Out Festival Leiden, Hermitage Amsterdam (Suite Muziekweek)).
  • Over 'Rozen voor Raisa' tijdens het NS Try Out Festival schreef 3voor12 (VPRO)`: '...het prachtige optreden Rozen voor Raisa... de muzikanten Christina Völtl (zang) en Anna van Nieukerken (piano) laten enorme indruk achter.' (02-11-09)
  • In 2008 nam Anna deel aan de jaarlijkse workshop muziektheater van Orkater.
  • Sinds 2007 maakt Anna van Nieukerken deel uit van improvisatiegezelschap Mar&Co, dat de kindervoorstellingen in het Museon Den Haag verzorgt.
  • In 2006/2007 trad Anna met het Sandee/Van Nieukerken pianoduo op in het theatrale concert 'Lof, lef en lava' (Muziekgebouw aan 't Ij).
  • In 2005/2006 trad zij met het Sandee/Van Nieukerken pianoduo op in het theatrale concert 'getikt' (Muziekgebouw aan 't Ij en Korzo Theater).
  • In 2005 trad Anna op in 'Frauenliebe- und Leben', een voorstelling met zangeres Ina Boonen; regie Marja Kok.
  • In 2005 begeleidde zij de voorstelling 'Vorwärts' muzikaal; zang: Ina Boonen en Stephanie Gericke.
  • In 2004 trad zij op in het muziektheaterstuk 'Moed' op Oerol (Terschelling), samen met de zangeressen Inga Schneider en Cora Schmeiser; regie Anthony Heidweiler.
  • Anna volgt sinds 1998 regelmatig lessen op het gebied van muziektheater, toneel, theatersport, dans en improviatiemusical. Zij kreeg les van o.a. Ria Marks, Arend Niks en André Besseling.