anna
anna en erik bos
anna en uri eugenio
pianosnaren

Tango Por Tres speelt instrumentale tango in een unieke bezetting: viool, fluit, piano. Het trio speelt oude tango's in een eigentijds jasje, nieuwe composities van hedendaagse tangocomponisten én eigen werk.

Net als tango is dit trio een smeltkroes van culturen: de musici hebben Nederlands, Argentijns, Amerikaans en Belgisch bloed.
Tango Por Tres had onlangs de eer op te mogen treden tijdens het Tango for Musicians Festival te Portland, Oregon. Vervolgens werd het trio gevraagd om te spelen tijdens het openingsconcert van het Chamber Music North West Festival 2016.

De drie musici (violist Stephen Meyer, fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Anna van Nieukerken) zijn klassiek opgeleid aan topconservatoria in Den Haag, Amsterdam en Brussel. Daarnaast volgden zij lessen van tangodocenten aan het Codarts (Conservatorium Rotterdam) en van tangomusici in Buenos Aires. Zij spelen in symfonieorkesten De Munt (Brussel), Concertgebouworkest Amsterdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Residentie Orkest Den Haag.