anna
anna en erik bos
anna en uri eugenio
pianosnaren
Anna van Nieukerken (1977) is een veelzijdig pianist.

Anna speelt in de ensembles Tango Por Tres en Tango Por Dos. Zij maakt tevens deel uit van het Sandee/Van Nieukerken pianoduo en Ensemble BloedRood. Ze begeleidt saxofoniste Floor Wittink. Samen met zangeres Valérie Friesen maakt zij muzikale acts. Zij maakte ruim 8,5 jaar deel uit van het Rodin Pianotrio.

Zij is werkzaam als arrangeur van muziek voor amateurs en professionals.

Anna van Nieukerken trad op in vele grote en kleine zalen in Nederland ( bijv. Het Concertgebouw, De Doelen, Vredenburg, Muziekgebouw aan 't IJ, Muziekcentrum Frits Philips en het Korzo Theater), Duitsland, Finland, Indonesië, Amerika en Griekenland. Ze was diverse malen op de radio te beluisteren. In 2010 trad zij op met de Shell Harmonie Amsterdam in Gershwins Rhapsody in Blue. In 2011 voerde zij Beethovens vierde pianoconcert uit met het Alkmaars Symfonie Orkest. In 2012 werd zij genomineerd voor de MCN Compositieopdracht Prijs. In 2015 speelde zij Griegs pianoconcert met het Alkmaars Symfonie Orkest.

Anna treedt op als componist, pianist en speler in muziektheaterprodukties en kindervoorstellingen. Combinaties tussen muziek en toneel fascineren haar. Anna componeerde muziek voor enkele toneelstukken, schreef diverse liederen en regisseerde een kindermusical. Ze trad enkele malen op met dansgezelschap LeineRoebana.

Anna is docent piano aan de Haagse Pianoschool en Muziekschool Katwijk. Van 2002 tot 2010 was zij als docent piano verbonden aan de Muziekschool Nootdorp. Tevens was zij werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en BplusC te Leiden.

Zij ontving haar pianolessen van o.a. haar ouders. Zij studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij achtereenvolgens Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken en ontving haar diploma Tweede Fase solospel en kamermuziek in 2004. Verder kreeg zij les van o.a. Yonty Solomon, Jörg Demus, Rudolf Jansen, Konrad Richter, Kamilla Bystrova en Edith Grosz-Lateiner. Zij volgde compositieles bij Reza Namavar.